Fitness, Fitnessartikelen, Crossfit En Krachtapparatuur

Gepubliceerd sep. 29, 21
8 min read

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Kettlebell?

Thuis Fitness Materiaal: Wat Heb Je Nodig?Terug Naar Sportschool Of Thuis Blijven Sporten

Sportartikelen

6kg KettlebellSportwinkel In Fitness, Kracht, Training & Vechtsport Spullen

Wat is de beste kettlebell?
Voor beenoefeningen start je als man het meest effectief met een kettlebell van 20 kg en als vrouw start je met 16 kg. Kies als man bijvoorbeeld voor kettlebells met gewicht 16, 20 en 24 kg voor het trainen van je benen. Zo werk je in stappen aan je sportdoelen, zonder dat je oefeningen te simpel worden.

Wat kun je doen met een kettlebell?
Voorbeeld oefeningen: Top 10 Kettlebell oefeningen voor een kettlebell workout
Squats. Beenspieren.
Kettlebell swing. Beenspieren, billen, rugspieren en schouders.
Walking lunges. Beenspieren en bilspieren.
One arme kettlebell row. Rugspieren en triceps.
Deadlift:
Kettlebell one legged deadlift.
Upright rows:
Windmill.

Hoeveel Kettlebell Swings per dag?
Hoewel de resultaten zeer goed waren te noemen, is het uitvoeren van 1000 kettlebell swings per dag voor alleen goed getrainde mensen haalbaar. Om deze reden startte Fitness Science een case study naar de effecten en haalbaarheid van 200 kettlebell swings per dag gedurende een week.

Is kettlebell en krachttraining?
Met de kettlebell kun je cardio- en krachttraining combineren en uitvoeren volgens het HIIT principe. De kettlebell is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua gewicht. Dit maakt dat de kettlebell een geschikt trainingsmiddel is voor iedereen met een bepaalde basis gezondheid.

Hoeveel calorieën verbrand je met kettlebell training?
Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde persoon tijdens een kettlebell workout maar liefst 400 calorieën kan verbranden in slechts 20 minuten. Dit komt neer op 20 calorieën per minuut. Dat is het equivalent van hardlopen met een tempo van 16 km per uur of in een snel tempo heuvel op langlaufen.

Hoe kom je aan een dikke buik?
Eet niet te snel en kauw goed. Door snel te eten of te drinken komt er gemiddeld meer lucht in de buik dan wanneer je rustig eet en goed kauwt.
Zorg voor een vezelrijk dieet.
Drink voldoende water.
Beweeg elke dag 20 minuten.
Eet minder vet en suiker.
Matig caffeïne-inname.

Wat doet een swing?
Met de Kettlebell Swing train je naast je heupen, core en benen ook je schouders, billen, biceps en onderarmen. Zo verbeter jij in een paar swing-trainingen jouw houding en kun je binnen de kortste keren in je zwembroek, op het strand, als een echte Alfa Man flaneren.

Hoe moet je trainen met gewichten?
Til het gewicht langzaam en in een rustige beweging op.
Hierdoor loop je het risico van blessures, waardoor al je inspanningen verspilling van tijd zijn. Het doen van minder herhalingen, langzaam en op de juiste manier, is beter dan maximaal gewicht op de halters laden en slordig je oefeningen doen, in een recordtijd.


Fitness - Trainingsmaterialen Voor Kracht & Conditie

Fitnessgewichten Koop Je OnlineSportwinkel In Fitness, Kracht, Training & Vechtsport Spullen

Met je handen kun je twee handvatten naast het zitvlak vastpakken. Bij de abductor machine plaats je de buitenkant van je knieën tegen de daarvoor bestemde kussens en probeer je je benen zo ver mogelijk naar buiten te bewegen door tegen deze kussens te duwen. Bij de adductor machine plaats je juist de binnenkant van je knieën tegen de kussens en probeer je je benen naar elkaar toe te bewegen - fitness. fitness.

3. De leg press machine De leg press machine is bedoeld om een gewicht weg te duwen met je benen. Om dit te doen, zit je op een stoel en plaats je je voeten op een plateau dat je vervolgens van je af duwt door je benen te strekken. Dit plateau wordt verzwaard door gewichtsschijven of door kabels die naar gewichten lopen.

Fitness ArtiekelenFit Winkel - Fitnessapparaat Kopen Sport En Afvallen

Met de leg press train je je quadriceps, hamstrings, kuiten en glutes. 4. De fly machine De fly machine is vooral een goede machine als je een oefening wilt doen om je borstspieren te trainen. Om flyes te kunnen doen ga je op de machine zitten en stel je het gewicht op de juiste manier in.

Sports Winkels

Afhankelijk van het type machine heb je bij deze beweging gestrekte of gebogen armen. In het laatste geval duw je niet alleen met je handen, maar ook met je onderarmen, die op speciale kussens steunen, tegen het gewicht. 5. De pulldown machine De pull down machine of de lat pulley, zoals het apparaat onder sporters liefkozend wordt genoemd, is de volgende in de rij (sports winkels).

Het is de bedoeling dat je op de machine plaatsneemt en vervolgens een stang die boven je hoofd bevestigd is naar je toe trekt. Hierdoor trek je het gewicht dat je zelf hebt ingesteld omhoog. Met deze oefening train je vooral je rugspieren en in een mindere mate je biceps.

De triceps extension machine Je triceps trainen kan natuurlijk ook met behulp van een apparaat, namelijk de triceps extension machine. Je gaat hiervoor met je rug tegen de leuning op de machine zitten. bodyweight training. Vervolgens plaats je je bovenarmen en ellebogen op de daarvoor bestemde kussens en pak je de handgrepen naast je hoofd vast.

Gewichten Fitness Dumbbells, Dames

Vervolgens strek je ze door de handgrepen naar voren te duwen. Hierdoor duw je een gewicht weg en train je dus je triceps. Deze oefening wordt vaak uitgevoerd met behulp van dumbbells of in de cable crossover. Hoe je deze laatste moet gebruiken vertellen we je bij punt 13. 7 (opdruksteunen).

Om er gebruik van te maken ga je zo op het plateau staan dat je hielen tegen de steunen leunen. Vervolgens leun je met je heupen op de kussentjes en plaats je je handen bij je hoofd. Nu is het de bedoeling dat je met je bovenlichaam voorover kantelt en vervolgens jezelf weer omhoog duwt. bodyweight training. polsgewichten.

Fitness Oefeningen Voor ThuisGewichten Kopen. Is Dit Mogelijk & Is Het Verstandig?

Met de hyperextension bench, die ook wel eens de roman chair wordt genoemd, train je voornamelijk de spieren in je onderrug. 8. De preacher curl machine De preacher curl is de oefening die je op de preacher curl machine uit kunt voeren (surprise!). Om dit te doen neem je plaats op de machine en stel je een gewenst gewicht in.

Training - Fitness - Sport

Door je armen nu te buigen, trek je het gewicht omhoog en train je, hoe kan het ook anders, je biceps. Naast de preacher curl machine is er ook een preacher curl bench. polsgewichten. Hierop kun je in principe dezelfde oefening uitvoeren, maar in plaats van gewichten die aan de machine vastzitten gebruik je een barbell.

De chest press machine Wil je graag bankdrukken, maar vind je het toch een beetje spannend om met een zware barbell boven je hoofd in de weer te zijn? Dan is de chest press machine de oplossing - fitness. Om de chest press op dit apparaat te doen, ga je op de stoel zitten zodat je met een rechte rug tegen de leuning aanzit.

Vervolgens stel je het juiste gewicht in en pak je de handvatten. Deze kun je nu naar voren duwen totdat je armen gestrekt zijn, maar niet op slot zitten. Vervolgens haal je het gewicht weer naar je toe door je armen te buigen. Op deze manier train je je borstspieren, triceps en schouders.

Alles Om Te SportenDe shoulder press machine De shoulder press machine lijkt in principe erg op de chest press machine. De naam verklapt echter al waar het verschil in zit. Bij de shoulder press machine ligt de nadruk op de schouders en bij de chest press machine ligt de nadruk op de borst.

Ook op deze machine ga je met een rechte rug tegen de leuning zitten, waarna je een gewicht verplaatst door je armen te strekken. Echter duw je het gewicht hier niet naar voren, maar naar boven. Naast je schouders train je op de shoulder press machine ook je triceps. 11.

Bij deze machine ga je, zoals bij veel van de apparaten in de sportschool, op de stoel zitten en plaats je je rug tegen de rugleuning. sports winkels. Vervolgens stel je een gewicht in en pak je de handvatten vast. Deze handvatten duw je vervolgens naar beneden door je armen te strekken.

Sportartikelen Kopen? Bestel Direct Online

12. De leg extension machine We zijn bijna door de lijst met apparaten heen, maar natuurlijk niet voordat we de leg extension machine besproken hebben. Om op dit apparaat een leg extension te doen ga je op het apparaat zitten en leun je met je rug tegen de rugleuning. Met je handen pak je de handvatten naast de zitting vast en je voeten haak je achter de voetensteunen.

Vooral als je je quadriceps wilt trainen is het uitvoeren van de leg extension op de leg extension machine een goede oefening. 13. De cable crossover Tot slot de cable crossover. Met behulp van deze machine kun je verschillende oefeningen uitvoeren. Je kunt in sommige gevallen de kabel op verschillende plekken positioneren, maar je kunt ook hulpstukken aan de kabels bevestigen, zoals een stang.

Echter zijn oefeningen die je op de kabelmachine uitvoert wel wat moeilijker, omdat je zelf je stabiliteit moet houden en deze niet meer door de machines gereguleerd wordt. Krachttraining voor beginners: 3 tips Het zijn dus nogal wat apparaten, maar daar moet je je echt niet door laten weerhouden. Iedereen is ooit onzeker begonnen, maar uiteindelijk zul je de smaak te pakken krijgen en sta je met net zo veel vertrouwen in het krachthonk als al die bodybuilders.

Fysiotherapie & Gezondheidsproducten

Tip 1: Warm je spieren op door te beginnen met cardio Krachttraining doen terwijl je spieren nog niet opgewarmd zijn, is niet aan te raden. Je doet er dus verstandig aan om altijd te beginnen met een warming-up, bijvoorbeeld in de vorm van wat cardio-oefeningen (polsgewichten). Aangezien je toch al in de sportschool bent, zou dat natuurlijk geen probleem moeten zijn.


Meer van Trendy

Navigation

Home

Latest Posts

Gouden Sieraden Juwelier Online

Published Nov 29, 21
7 min read

Bureaustoel Repareren

Published Nov 29, 21
7 min read

Kerstverlichting Voor Buiten Online Kopen

Published Nov 29, 21
8 min read